.
Aromáticas
Ajedrea (Satureja hortensis)
Anís (Pimpinella anisum)
Azafrán (Crocus sativus)
Canela (Cinnamomum verum)
Carqueja (Baceharis crispa)
Cedrón (Aloysia triphylla)
Cilantro (Coriandrum sativum)
Eneldo (Anethum graveolens)
Estragón (Artemisia dracunculus)
Jengibre (Zingiber officinale)
Laurel (Laurus nobilis)
Lavanda (Lavandula officinalis)
Manzanilla (Chamaemelum nobile)
Mejorana (Origanum majorana)
Melisa (Melissa officinalis)
Menta (Mentha spp.)
Pimienta (Piper nigrum)
Poleo (Mentha pulegium)
Romero (Rosmarinus officinalis)
Salvia (Salvia officinalis)
Tomillo (Thymus vulgaris)
Cereales
Alpiste (Phalaris canariensis)
Amaranto (Amaranthus caudatus)
Chía (Salvia hispanica)
Mijo (Panicum miliaceum)
Quinoa (Chenopodium quinoa)
Forestales
Forrajeras
Agropiro (Thinopyrum spp.)
Cebadilla (Bromus unioloides)
Falaris (Phalaris spp.)
Festuca (Festuca spp.)
Lotus spp.
Melilotus (Melilotus officinalis)
Pasto ovillo (Dactylis glomerata)
Pasto Miel (Paspalum dilatatum Poir)
Ray grass (Lolium spp.)
Trébol (Trifolium spp.)
Frutales
Coco (Cocos nucifera)
Frambueso (Rubus idaeus)
Higuera (Ficus carica)
Kiwi (Actinidia chinensis)
Mamón (Carica papaya)
Maracuyá (Passiflora edulis)
Quinoto Kumquat (Fortunella spp.)
Bayas
Arándano (Vaccinium corymbosum)
Casis (Ribes nigrum)
Corinto (Ribes rubrum)
Grosella (Ribes rubrum)
Guayabo (Psidium guajava)
Guindo (Prunus cerasus)
Sauco (Sambucus nigra)
Zarzamora (Rubus ulmifolius)
Carozo
Nectarina / Pelón (Prunus persica var. nectarina)
Pepita
Cítricos
Lima Tahiti (Citrus aurantifolía)
Frutos secos
Castaño (Castanea sativa)
Nogal Pecán (Carya illinoinensis)
Hortícolas
Achicoria (Cichorium intybus)
Achiote (Bixa spp.)
Alcaparra (Capparis spp.)
Alcaucil (Cynara cardunculus var. scolymus)
Apio (Apium graveolens)
Brocoli (Brassica oleracea var. italica)
Coliflor (Brassica oleracea var. botrytis)
Espárrago (Asparagus officinalis)
Espinaca (Spinacia oleracea)
Kale (Brassica oleracea var. viridis)
Mandioca (Manihot spp.)
Melón (Cucumis melo)
Nabo (Brassica napus var. rapifera)
Palmito (Chamaerops humilis)
Papa (Solanum tuberosum subsp. tuberosum)
Pepino (Cucumis sativus)
Perejil (Petroselinum sativum)
Pimiento (Capsicum annuum var. annuum)
Puerro (Allium porrum)
Remolacha (Beta vulgaris var. conditiva)
Repollito de brusselas (Brassica oleracea var. gemmifera)
Repollo (Brassica oleracea var. capitata)
Industriales
Algarrobo (Ceratonia siliqua)
Cacao (Theobroma cacao)
Café (Coffea arabica)
Caña de azucar (Saccharum officinarum)
Cañamo (Cannabis sativa)
Jojoba (Simmondsia chinensis)
Kenaf (Hibiscus cannabinus)
Lúpulo (Humulus lupulus)
Palma (Roystonea regia)
Pindó (palmera) (Syagrus romanzoffiana)
Ricino (Ricinus communis)
Stevia (Stevia rebaudiana)
Tabaco (Nicotina tabacum)
Té (Camellia sinensis)
Legumbres
Lenteja (Lens culinaris)